ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων με αφορμή το αδιέξοδο που έχει προκληθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας κατόπιν αφενός της Απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις στις συμβάσεις των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας κι αφετέρου της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης που προώθησε το αρμόδιο Υπουργείο:
1.   Εκφράζει   την   συμπαράσταση   του   στον   αγώνα   των  εν  λόγω  συμβασιούχων υπαλλήλων για ολοκλήρωση του συνόλου του χρόνου της σύμβασης τουςστις 31/12/2017 - καταβολή των δεδουλευμένων τους για τον ανωτέρω χρόνο και σύναψη συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.
2.  Τονίζει ότι ο ρόλος των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, είναι πολύ σημαντικός και πρώτης γραμμής για τον δήμο και τους δημότες.
3.   Ενημερώνει   ότι   οι   συμβασιούχοι   υπάλληλοι   που   απασχολούνται   στον   Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων υπό το εν λόγω καθεστώς είναι άκρως απαραίτητοι,   καθώς  καλύπτουν  σημαντικές  ανάγκεςπάγιες  και  διαρκείς.   Πιθανή απομάκρυνση τους, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

4.    Υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες των Δήμωνείναι  υπόθεση όλων των εργαζόμενωνσε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, γιατί παλεύουν για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

5.    Απαιτεί την κατάθεση εκ νέου και άμεσα νομοθετικής ρύθμισης στο Προεδρείο της Βουλής και σ' όλα τα κόμματα, για την οριστική επίλυση του προβλήματος και τη μετατροπή  όλων των συμβάσεων σε  Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου  αφού  η τροπολογία  Σκουρλέτη  και  μετά την παρέμβαση  του πρωθυπουργούδε λύνει το πρόβλημα και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση.
6.    Εμμένει στην πάγια θέση πολλών Δήμων της χώρας για την προκήρυξη όλων των μόνιμων θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες στις ανταποδοτικές δημοτικές υπηρεσίες και δει στον τομέα της καθαριότητας και να παύσουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.
7.   Συναισθάνεται την κοινωνική ευθύνη των εργαζομένων, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά ότι προστατεύουν την δημόσια υγεία και το περιβάλλον και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να κατοχυρώσει τα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων και την οριστική επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Συντάσσεται με το από 26 Ιουνίου 2017 ψήφισμα φορέων και εκπροσώπων του Λουτρακίου και εκφράζει την έντονη αντίθεση του προς την Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της νομοθετικής ρύθμισης του Αρμοδίου Υπουργείου.»