ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - "ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Απάντηση του Κώστα Κόλλια σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου για τον Προαστιακό

Με έκπληξη και απορία διάβασα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου, ο οποίος με εγκαλεί για τις θέσεις που, κατά τη γνώμη του, έχω διατυπώσει σχετικά με την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την πόλη του Λουτρακίου. Θα δείξω κατανόηση για την άγνοια διότι, προφανώς, το 2009, όταν για πρώτη φορά πήρα θέση για τον Προαστιακό, ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου ήταν ανύπαρκτος. Σήμερα, επιλέγει σκοπίμως να αγνοεί αυτό που και ο τελευταίος δημότης του Λουτρακίου γνωρίζει, ότι δηλαδή από την πρώτη στιγμή έχω υποστηρίξει και την προέκταση του Προαστιακού και τη χωροθέτηση του σταθμού στον Ισθμό.
Δεν θα αναφερθώ στα θετικά σχόλια που έχουν εκφραστεί από τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τις προσπάθειές μου, ούτε θα επεκταθώ σε όλες μου τις παρεμβάσεις γιατί δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες. Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικές από τις πρωτοβουλίες μου, για να μην πλανάται και να μην παραπλανεί ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου.
Τον Φεβρουάριο του 2011, σε ερώτηση που απηύθυνα στον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, ανέφερα μεταξύ άλλων ότι «Η σχεδιαζόμενη λύση να κατασκευαστεί ο σταθμός στη θέση «Βασιλόπουλος», δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προοπτικές της πόλης και συναντά την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Αίτημα και πρόταση κοινής αποδοχής είναι να επανασχεδιαστεί η κατασκευή του σταθμού και να τοποθετηθεί στη διακλάδωση της παλαιάς εθνικής οδού προς Λουτράκι.»
Τρεις μήνες αργότερα, κατέθεσα νέα ερώτηση, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, όπου ρωτούσα τον υπουργό: «Προτίθεστε να συνδράμετε τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου άμεσα να εγκριθεί το απαιτούμενο κονδύλι για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης κατασκευής σταθμού του Προαστιακού Διακλάδωση – Ισθμός, καθώς και την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της παρακαμπτήριας τερματικής γραμμής προς την πόλη του Λουτρακίου;»
Το 2013 είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ.Π.Θεοφανόπουλο και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη. Τα βασικά ζητήματα που έθεσα ήταν η χωροθέτηση του σταθμού μετεπιβίβασης στην περιοχή του Ισθμού και η προέκταση της γραμμής μέχρι την πόλη του Λουτρακίου. Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό δελτίο εδώ, είχα δηλώσει δημόσια ότι «Αταλάντευτη θέση μου είναι ότι ο Προαστιακός πρέπει να μπει στην πόλη του Λουτρακίου και ότι ο σταθμός μετεπιβίβασης πρέπει να κατασκευαστεί στη διακλάδωση προς Λουτράκι».
Στην πιο πρόσφατη παρέμβασή μου για το θέμα, τον Νοέμβριο του 2014, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, είπα στον παρόντα Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη ότι, έπειτα και από την ψήφιση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, όπου με το άρθρο 30 προβλέπεται η προέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την υλοποίηση του έργου. Όταν μάλιστα ο κ.Υπουργός ζήτησε διευκρινίσεις, του απάντησα ότι «ο Δήμαρχος και οι φορείς έχουν συμφωνήσει και σας το μεταφέρω επισήμως.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου παίζει μόνος το παιχνίδι των εντυπώσεων και πάλι έρχεται δεύτερος. Διότι προσωπικά αρνούμαι να παίξω παιχνίδια εντυπώσεων και προτιμώ τον αγώνα ουσίας. Η επίθεση στο πρόσωπό μου για ένα θέμα  για το οποίο έδωσα και δίνω τον αγώνα μαζί με τους Δημότες και τους φορείς της πόλης του Λουτρακίου, ήταν τουλάχιστον ατυχής. Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων  και της αντιστροφής του κλίματος εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνομαι την αγωνία του. Του συνιστώ όμως ψυχραιμία, διότι οι πολιτικές μάχες δεν κερδίζονται με την παραπληροφόρηση, τα υπονοούμενα και τις εντυπώσεις.