ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

"ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Γ. ΔΕΔΕ και Π. ΤΑΤΟΥΛΗ"!

Νέο Δελτίου Τύπου εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό, Δ. Καραπατάς, που αναφέρεται στην πολιτική στάση του Γ. Δέδε.  Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
«Τίποτα νέο δεν παράγει στην πολιτική του τόπου μας, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες. Κι αυτό, γιατί η ελλιπής παρουσίαση των γεγονότων που έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 20-5-2013, όπου το θέμα της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λουτράκι συζητήθηκε ενταγμένο στην τότε ημερήσια διάταξη, αποπροσανατόλισε τους πολίτες. Η τοποθέτηση που έκανε, δεν είχε κανένα έρεισμα στην πραγματικότητα», αναφέρει ο Δ. Καραπατάς, ο οποίος αναφέρεται και στην «ασυνέπεια της πολιτικής του Πέτρου Τατούλη, που άλλα λέει, άλλα κάνει και τούμπαλιν».
«Ο Γιώργος Δέδες, συσκοτίζει τα πράγματα, ισχυριζόμενος πως οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λουτρακίου, με τον κύριο άξονα του προαστιακού, έχουν κόστος € 400.000, όταν το έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ που έχει στα χέρια του κάνει λόγο για € 380.000, κι όταν το τμήμα των μελετών που δεν μπορεί να εκπονήσουν οι υπηρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ, θα δοθούν εκτός, με μειοδοτικό διαγωνισμό, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και κατά συνέπεια θα χτυπηθεί η τιμή έτσι ώστε να υπάρξει έκπτωση τουλάχιστον 50%. Επομένως, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο κόστος δεν πρόκειται να υπερβεί τις € 190.000, έναντι του αρχικού που ήταν € 1,5 εκατ. και το οποίο μειώθηκε κατά πολύ χάρις την καταλυτική παρέμβαση των έγκριτων συγκοινωνιολόγων που συνεργάζονται αφιλοκερδώς με την Πρωτοβουλία Πολιτών. Γεγονότα τα οποία δεν παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης, (για να δώσει «πάσα» στον περιφερειάρχη;) ανεβάζοντας εκ νέου το κόστος των μελετών στις € 500.000, δίνοντας την πεπλανημένη εντύπωση στην κοινωνία ότι οι μελέτες έχουν υψηλό κόστος.»
Κατά την άποψη του Δ. Καραπατά, «ευελπιστούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ρίξουν… καρβουνόσκονη στα μάτια των πολιτών, για να καλύψουν το γεγονός πως, εδώ και σχεδόν 21 μήνες, που έχουν ενημερωθεί επίσημα για το εν λόγω θέμα, το έχουν βαλτώσει. Εκτροχιάζουν, έτσι, το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο υποδομής, καθώς επίσης και αναπτυξιακό του δήμου Λουτρακίου, την ώρα που στην υπόλοιπη περιφέρεια Πελοποννήσου ρέει πακτωλός κοινοτικών κονδυλίων, ακόμα για έργα υποδεέστερης σημασίας. Παράδειγμα τα € 7 εκατ. για το δρόμο Κούτσι - Στιμάγκα, τα € 4,5 εκατ. για ένα κόμβο στην Νεμέα ή και το ποσό πρόκληση για την σημερινή εποχή, € 5 εκατ. σχεδόν για ανάπλαση μιας και μόνο πλατείας στο Άργος, κ.λπ.»
«Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο Γιώργος Δέδες, ανακριβώς ισχυρίστηκε, πως το έγγραφο που έστειλε στην ΕΡΓΟΣΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν σε γνώση του Πέτρου Τατούλη. Η αλήθεια βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση και το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις της Πρωτοβουλίας μας χωρίς να το γνωρίζει ο περιφερειάρχης και αυτό αποδεικνύεται και από τα εξής γεγονότα:
Πρώτο, το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, πριν στείλει το έγγραφο προς την ΕΡΓΟΣΕ, με φαξ απέστειλε στην Πρωτοβουλία μας 3 σχέδια κειμένων με τα οποία ζήταγε τις παρατηρήσεις μας επί αυτών ώσπου να συμφωνηθεί το τελικό κείμενο.
Δεύτερο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας έστειλε το εν λόγω έγγραφο, στην αντίπερα όχθη ο περιφερειάρχης δεν απέστειλε μέχρι και σήμερα το δικό του δεσμευτικό έγγραφο πως θα εντάξει το έργο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, όπως προϋποθέτουν ρητά και κατηγορηματικά οι υπηρεσίες του ΟΣΕ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.
Εκτός αυτού, δύο μήνες μετά (Νοέμβρης 2012), η ΕΡΓΟΣΕ σε απαντητικό της έγγραφο υποδεικνύει τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν και μέχρι σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δεν έχει κάνει τίποτα κι εμφανώς ευθυγραμμίστηκε με τον Πέτρο Τατούλη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν λογαριάζουν την τοπική κοινωνία.
Το μεγαλύτερο σφάλμα όμως που στην κυριολεξία εκθέτει τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε, είναι ότι ενώ στο έγγραφο που έστειλε στην ΕΡΓΟΣΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη κάνει ξεκάθαρη μνεία για ένταξη του εν λόγω έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στην τρέχουσα περίοδο του ΕΣΠΑ (2007-2013), την 1η Φεβρουαρίου 2013 σε κλειστή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του, με μέλη της Πρωτοβουλίας  μας, του Πέτρου Τατούλη, του Λάκη Παπαφωτίου και του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρου Μπούκλη, ο Γιώργος Δέδες δεν είπε κουβέντα όταν ο περιφερειάρχης «εξαφάνισε» το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και εμφάνισε το έτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα jessica μέσω ΣΔΙΤ, που όπως είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρόκειται για πουκάμισο αδειανό, (σαν τις αλληλοαναιρούμενες τοποθετήσεις του), για τέτοιου είδους και μεγέθους έργα.
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, δεν ενημέρωσε το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου τόσο τον Σεπτέμβριο που απέστειλε το έγγραφο προς την ΕΡΓΟΣΕ, όσο και τον Δεκέμβριο του 2012, όπου κατατέθηκε τρίτη ερώτηση από τον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρου Μπούκλη, (του οποίου σημειωτέων όλοι οι πολίτες του Λουτρακίου έχουν διακρίνει το ειλικρινές του ενδιαφέρον), αλλά το ανακοίνωσε με 9 μήνες καθυστέρηση (20-5-2013) κι αφού πληροφορήθηκε πως η Πρωτοβουλία μας είχε δώσει φωτοαντίγραφα του εγγράφου αυτού, στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου.
Επί του πρακτέου, τα γεγονότα εξέθεσαν τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε. Ο Γιώργος Δέδες φαίνεται, από τα παραπάνω, ότι μάλλον δεν έχει δώσει καμία μάχη για τα συμφέροντα του Λουτρακίου. Στην πολιτική, όμως, υπάρχουν απαρασάλευτοι κανόνες κι αυτό θα το καταλάβει πολύ καλά τόσο ο Πέτρος Τατούλης, όσο και ο Γιώργος Δέδες όταν κληθούν να περάσουν από την υποχρεωτική αξιολόγηση των δημοτών.»