ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΔΗΜΑΡΧΕ, ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ;

Κρίσιμη, για το μέλλον της Φιλαρμονικής μας, είναι η σημερινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του "Προμηθέα" με τα μέλη της.  Η "ασφυξία" που έχει προκαλέσει στο Δημοτικό Οργανισμό η αδικαιολόγητη και άνευ προηγουμένου περικοπή στον προϋπολογισμό της, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε "λουκέτο" το ιστορικό αυτό τμήμα του.  Τα κονδύλια που προβλέπονται για τη Φιλαρμονική, κάνουν απαγορευτική την εγγραφή νέων μαθητών από το Σεπτέμβριο, ενώ δεν καλύπτουν στολές, ώστε να παρελάσουν στις εκδηλώσεις της φετινοί μαθητές!
Και μέσα σε όλα, δεν καλύπτονται τα οφειλόμενα στους καθηγητές, στους οποίους προτείνεται "κούρεμα"!  Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι, εάν αυτό συμβεί, θα πλήξει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία, όχι μόνο του "Προμηθέα", αλλά και του Δήμου, διότι οι πάντες, πλέον, δεν θα μας εμπιστεύονται και θα ζητούν να πληρώνονται άμεσα, για προμήθειες και υπηρεσίες.
Θυμίζουμε ότι, εκτός από τις εμφανίσεις της σε εκδηλώσεις, η Φιλαρμονική διδάσκει μουσικά όργανα σε περίπου 160 παιδιά της πόλης μας!
Δήμαρχε, δεν υπάρχει άλλη λύση, εκτός από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου και την αύξηση των κονδυλίων για τον "Προμηθέα".
Εκτός εάν η Δημοτική πλειοψηφία είναι διατεθειμένη να χρεωθεί το κλείσιμο, ή ακόμα και την ανεπίτρεπτη (προς όφελος και τρίτων) συρρίκνωση της Φιλαρμονικής.