ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: "ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ;"


Το ψήφισμα συντάχθηκε από την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας και υποβλήθηκε στη Γ.Σ. των Προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, με την στήριξη της Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας και της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού.  Το ψήφισμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του ότι ΟΛΜΕ εκπροσωπεί 100 000 εκπαιδευτικούς και αποκτά επίκαιρο χαρακτήρα λόγω της δανειακής σύμβασης υποτέλειας που επιβλήθηκε στη χώρα μας με την άμεση εμπλοκή της Γερμανίας της κας Μέρκελ.   Το ψήφισμα έχει ως εξής:
           
Εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την απόφαση – όνειδος για το Διεθνές Δίκαιο – του Δικαστηρίου της Χάγης που δικαιώνει το γερμανικό κράτος έναντι των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων που δικαίωναν ηθικά και υλικά τους απογόνους και συγγενείς των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Διστόμου.
          Καταγγέλλουμε την απουσία της Ελληνικής κυβέρνησης από όλη αυτή τη διαδικασία προσφυγής των συγγενών των Θυμάτων του Διστόμου αλλά και την παντελή απουσία των Ελληνικών κυβερνήσεων από τον αγώνα για διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από το ενιαίο πλέον γερμανικό κράτος. Θεωρούμε απαράδεκτο να δέχεται να παζαρεύει η Ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ενώ αφήνει στα χέρια πολιτών τον αγώνα για υλική και ηθική δικαίωση της χώρας μας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις υλικές ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
          Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο κάνοντας κεντρικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής τα εξής:
1.     Τη δικαίωση της μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας καθώς και την ηθική και υλική αποζημίωση των συγγενών και απογόνων των θυμάτων των 89 ολοκαυτωμάτων και των χιλιάδων εκτελέσεων από τις κατοχικές δυνάμεις.
2.     Τη διεκδίκηση επιστροφής του αναγκαστικού δανείου, στη σύναψη του οποίου υποχρέωσε η γερμανική δύναμη κατοχής την τότε κυβέρνηση δοσιλόγων, το οποίο σε σημερινές τιμές ξεπερνά τα 50 δισ. € (χωρίς συνυπολογισμό των τόκων).
3.     Τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων ανάλογων με τις υλικές ζημιές, τις επιτάξεις, τις λεηλασίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στη χώρα μας. Το ύψος του (άτοκο) υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 120 δισ. €.
Καλούμε  τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας να αναδείξουν την απαίτηση πολεμικών αποζημιώσεων από το γερμανικό κράτος. Να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και να τεκμηριώσουν με το επιστημονικό κύρος τους το ιστορικό βάρος αυτής της διεκδίκησης.