ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝ.ΚΑ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΡΕΑ!


Αγωγή κατά των υπευθύνων των διοδίων της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως κατέθεσε ο Π. Νταβαρίνος, νομικός και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών στην Κορινθία. Όπως ισχυρίζεται στο φύλλο Σεπτεμβρίου της εφημερίδας "Αυριανή Μέρα της Κορινθίας" που κυκλοφορεί σήμερα, κατακρατήθηκε παράνομα για περίπου μισή ώρα, μέσα στο αυτοκίνητο του Ινστιτούτου,με στόχο την καταβολή διοδίων σε ιδιωτική εταιρία που ΘΑ κατασκευάσει την Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας, τα οποία, κατά την άποψή του και την άποψη δεκάδων άλλων νομικών, είναι παράνομα. Μάλιστα, κατά τον κ. Νταβαρίνο, "η καταβολή διοδίων προσκρούει και στο Νόμο 2251/94, διότι από τη στιγμή που τα οχήματα έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας, δικαιούνται να κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς επανακαταβολή άλλης αμοιβής, σε οποιονδήποτε δρόμο ο οποίος έχει κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, όπως η Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως".
Όσον αφορά την περίεργη διάταξη Ρέππα, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή διοδίων αποτελεί παράβαση του Κ.Ο.Κ., δήλωσε ότι "είναι μια διάταξη η οποία σε οποιοδήποτε σοβαρό νομικό προκαλεί γέλια. Είναι σαφώς αντισυνταγματική".
Μάλιστα, δήλωσε ότι μόνο σε μπανανίες της Αφρικής εργολάβοι προεισπράττουν διόδια για δρόμους που ΘΑ κατασκευάσουν.
Προτείνει, δε, στους συμπολίτες μας να επικοινωνήσουν με το ΙΝ.ΚΑ., ώστε να συνταχθεί μια ομαδική αγωγή, και το Ινστιτούτο Καταναλωτών να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον αυτής της πρακτικής.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΙΝ.ΚΑ. είναι 27410 27407 και 6977 012807.