ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;


Η σημαντικότερη εκδήλωση της τελευταίας τουλάχιστον πενταετίας, πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, προχθές Σάββατο.  Ο νεοσύστατος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας, με Πρόεδρο το Νίκο Λόη, βράβευσε, με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας "Black μπέεε", έναν από τους κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες (πιο γνωστή του ταινία το εκπληκτικό "Μάθε παιδί μου γράμματα" του 1981), Θόδωρο Μαραγκό.    

Η ταινία - ντοκιμαντέρ, αφορά τη Μεγάλη Ελλάδα της Κάτω Ιταλίας και την περιπέτεια της ανακάλυψης των παπύρων του Ερκολάνο, που μας μεταφέρουν μέσα απο τη στάχτη του Βεζούβιου, άγνωστα Επικούρεια κείμενα που μιλούν για τη μουσική και τον έρωτα.  Παπύρους για τους οποίους ουδέποτε ενδιαφέρθηκε το ελληνικό κράτος.

Από τη σπουδαία αυτή εκδήλωση έλαμψαν δια της απουσίας τους ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή.  Ίσως εάν επρόκειτο για κοπή πίτας κάποιου οικισμού, να έδιναν όλοι το "παρών".  Αποτυχία, όμως, αποτελεί για τον Οργανισμό του Δήμου, η παρουσία μετά βίας 100 ατόμων.  Φυσιολογικό, διότι ούτε είχε διαφημιστεί, ούτε είχαν καν προσκληθεί οι σύλλογοι καθηγητών και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Κορινθίας.  Πέρα από τη γνώση της ιστορίας των παπύρων, θα τους προσέφερε μια καλή ιδέα για τις εκδρομές των μαθητών, κάτι διαφορετικό από την "κραιπάλη" των ελληνικών νησιών.