ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ: "ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΧΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η μεταφορά των λυμάτων από την Βόχα και το Βέλο στο Λουτράκι, είναι κάτι χειρότερο από έγκλημα. Είναι ΛΑΘΟΣ.

Το όνειρό μας για το Λουτράκι και την Περαχώρα είναι ένας Δήμος αυτόνομος, αυτοδύναμος, που να διαθέτει όλες τις υποδομές για τους πολίτες του και να είναι Δήμος - πρότυπο για την αυτοοργάνωσή του στην Κορινθία και σε όλη την Ελλάδα.
Για την διαχείριση των λυμάτων η πρότασή μας ήταν και είναι η αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού που ήδη λειτουργεί, η λειτουργία τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων (που σημαίνει ότι το νερό θα είναι κατάλληλο για άλλες χρήσεις, όπως η άρδευση και οι αγροτικές καλλιέργειες) και η πλήρης λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων.
Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, επί δημαρχίας Γιώργου Γκιώνη, προώθησε τις απαραίτητες μελέτες (για το εσωτερικό των εγκαταστάσεων, την άρδευση κ.α.) για την αναβάθμιση και την τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό. Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Ιούλιος 2010). Κατασκευάσθηκε ο αποθηκευτικός χώρος, το κτίριο και η δεξαμενή για τα ύδατα που θα προκύπτουν από την τριτοβάθμια επεξεργασία.
Τι αφήσαμε στον επόμενο Δήμαρχο να κάνει; Να πάρει την υπογραφή ενός Υπουργείου – γιατί τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία έχουν υπογράψει… Και αντί γι’ αυτό τον είδαμε να επιχειρεί να αποσπάσει την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου περασμένα μαύρα μεσάνυχτα…

Όσα ακούγονται για πολιτικές και κομματικές παρεμβάσεις, ελπίζουμε να είναι κακή πληροφόρηση. Γιατί θα δείξουν ότι ο Δήμαρχος του τόπου μας είναι κομματικά εγκλωβισμένος. Άλλα διδάσκει η αυτοδιοικητική παράδοση και ιστορία των δημοτικών αρχόντων…
Περιμένουμε από τον δήμαρχο να διαψεύσει ότι του «επιβλήθηκε» η υποστήριξη του έργου. Περιμένουμε και από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και την δημοτική πλειοψηφία, όχι μόνο να διαψεύσουν ότι υπήρξε κομματική παρέμβαση, αλλά και να ξεκαθαρίσουν ότι δεν στηρίζουν το έργο που θα φέρει τόνους λυμάτων στο Λουτράκι.

Ο Κ. Λογοθέτης οφείλει να απαντήσει: Υπάρχουν αντισταθμιστικά ανταλλάγματα; Μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι πολιτικοί παράγοντες της Βόχας και της βόρειας Κορινθίας θα ωφεληθούν αν στείλουν τα λύματά τους στο Λουτράκι. Όμως το Λουτράκι τι θα κερδίσει; Πιστεύει ο Κ. Λογοθέτης ότι θα αναβαθμιστεί ο τουριστικός χαρακτήρας του Ισθμού αν φτάσουν τα βοθρολύματα της Κορινθίας; Μήπως θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας;

Κάθε νοικοκύρης φροντίζει πρώτα τα του oίκου του, και αυτό πρέπει να κάνει και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Αφού λύσει τα δικά του προβλήματα, βοηθά και τους άλλους. Αποτελεί κατάργηση της λογικής να δεχθεί το Λουτράκι τα λύματα της βόρειας Κορινθίας, την ώρα που το καλοκαίρι ο βιολογικός μόλις που μπορεί να επεξεργάζεται τα λύματα του Λουτρακίου και της Κορίνθου. Μήπως ο Κ. Λογοθέτης θέλει να διώξουμε τους τουρίστες για να κάνει την δουλειά του; Γιατί δεν αντιπροτείνει την κατασκευή μονάδος βιολογικού καθαρισμού στην δυτική Κορινθία που είναι και πιο κοντά στο Δήμο Βέλου – Βόχας;

Υπάρχει ένα ακόμη θέμα. Η προσπάθεια να «ξεγελαστεί» το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Δεν τιμούν τον Δήμαρχο αυτές οι κουτοπόνηρες λογικές, τις οποίες δυστυχώς έχουμε δει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Κακή αρχή κάναμε.