ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο χαιρετίζει και συγχαίρει το βουλευτή του νομού Κορινθίας Κώστα Κόλλια για την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα τον επανασχεδιασμό του έργου του προαστιακού για να φθάσει στην πόλη του Λουτρακίου, καθώς και της άμεσης χρηματοδότησης της μελέτης του έργου.
Με την ερώτηση του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύει την πραγματική διάσταση του προβλήματος που έχει προκύψει. Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη που κι αυτός έχει αναδείξει το θέμα με τη σωστή του διάσταση στο πρόσφατο παρελθόν.
Με την κίνησή του αυτή, ο Κώστας Κόλλιας δικαιώνει τους πολίτες του Λουτρακίου, αλλά και αποδεικνύει περίτρανα πόσο άστοχη ήταν η κίνηση των άλλων δύο βουλευτών Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη και Άγγελου Μανωλάκη, στην ερώτησή τους για δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στη θέση του Α-Β Βασιλόπουλος.
Κινήσεις σαν κι αυτή των Κώστα Κόλλια και Πάνου Μπεγλίτη, δεν μπορούν παρά να έχουν τη στήριξη των πολιτών, όχι μόνο του Λουτρακίου, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε και των πολιτών όλου τον νομού γενικότερα. Για το θέμα του προαστιακού, μάλιστα, την Δευτέρα 21/2 έγινε και συνάντηση με τον Κώστα Κόλλια, όπου του έγινε διεξοδική ενημέρωση για τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες αρμοδίων οργάνων.
Προς τιμή του ο Κώστας Κόλλιας δήλωσε ότι ανεξαρτήτως απαντήσεως του υπουργείου, θα επανέλθει με συνεχόμενες ερωτήσεις, προκειμένου να συντηρείται το θέμα και να αναζητηθεί από την κυβέρνηση διέξοδος για την οριστική του λύση. Με την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, ο βουλευτής Κορίνθου απέκτησε πλήρη γνώση του αντικειμένου.
Ο Κώστας Κόλλιας πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία και με συγκοινωνιολόγο - καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.Κλείνοντας, αποκαλύπτεται η τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε όπου του εζητήθη συνάντηση. Ό Γιώργος Δέδες, άλλη μια φορά, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας με δέσμευση αυτή να πραγματοποιηθεί, ανάλογα με το πρόγραμμά του, το αργότερο ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Δέδες είχε ανταποκριθεί άμεσα και τον περασμένο Μάιο στη συνάντηση με τον τότε περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη. Επισημαίνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει γίνει πλέον άριστος γνώστης του θέματος.
Αξίζει να τονισθεί ότι ο Γιώργος Δέδες ανταποκρίνεται πάντοτε άμεσα, έτσι ώστε να συμβάλλει θετικά για την επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας.