ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

του Π. Ηλιακόπουλου

Με γνώμονα όχι μόνο την πλήρη αποδοχή των 11 θέσεών του, αλλά και την παρουσία του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το Κίνημα Ενεργών Πολιτών επέλεξε την προγραμματική συνεργασία για τριάμισι χρόνια με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Με τους Πολίτες Μπροστά», του οποίου επικεφαλής είναι ο Κώστας Λογοθέτης.
Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών πριν την τελική απόφασή του, ως όφειλε, συνομίλησε τόσο με το συνδυασμό «Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία» του Γιώργου Πετρίτση, όσο και με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση του Παύλου Παύλου.
Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Κώστα Λογοθέτη και το επιτελείο του, καθοριστικό ήταν όχι μόνο η αποδοχή των 11 θέσεων, αλλά του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος μας, καθώς και η ταύτιση απόψεων στον τρόπο υλοποίησης των βασικών μας θέσεων με κριτήριο την οικολογική στροφή και στόχο τη δημιουργία ενός πράσινου με καθαρά τουριστικό προφίλ, δήμου.
Κοινές και ταυτόσημες είναι επίσης οι θέσεις μας, όσον αφορά το θεσμικό ρόλο που πρέπει να έχει ο δήμος μας και την αποκατάσταση του κύρους του. Ακόμη, επιβάλλεται να γίνει κατανοητό απ’ όλους και προς πάσα κατεύθυνση, ότι όλοι πρέπει να σέβονται τους θεσμούς.
Στην κοινή παρουσία που θα έχουμε από την 2α Ιανουαρίου, με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου και την παράλληλη επίλυση απρόσμενων προβλημάτων που δημιούργησε σε βάρος του δήμου μας η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα συμβάλλουμε με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας να αποκτήσει η πόλη μας το κύρος που της αρμόζει.
Στα προσεχή τριάμισι χρόνια, το Κίνημα Ενεργών Πολιτών στο πλαίσιο συνύπαρξης με το συνδυασμό «Με τους Πολίτες Μπροστά», θέλει και μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά με προτάσεις, θα αναλάβει και θα προωθήσει δράσεις, ενώ θα παρακολουθεί στενά το σχεδιασμό και την εκπόνηση μελετών, για την προώθηση και υλοποίηση των 11 θέσεων μας.Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, το Κίνημα Ενεργών Πολιτών θα προκαλέσει Ημερίδα, όπου θα εξετασθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σειρά προτάσεων για δράσεις, τις οποίες αφού επεξεργαστούμε θα καθορίσουμε ως πλαίσιο δράσης για τα προσεχή τριάμισι χρόνια.