ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΒΑΘΙΑ-ΠΥΚΝΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΘΛΙΨΗΣ


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

http://www.steliosmarkellos.gr/

Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κορίνθου : Ο δυνατός, παγερός, σαρωτικός άνεμοστρόβιλος, δεν κουράζεται να φυσάει με μανία ακόμα και μέσα στα σωθικά του. Η βροχή πέφτει σαν πλημμύρα κατά πάνω του. Ολοζώντανες οι εικόνες του διάλυσης. Πλημμελής, ανεπαρκής η λειτουργία των κλινικών του. Αργή απελπιστικά η διαδικασία των ΄΄ραντεβού΄΄. Μακρά, αργόσυρτη η λίστα των ασθενών. Ξεχασμένοι, εγκαταλελειμένοι οι διαγωνισμοί. Σημαντικές οι ελλείψεις του, ως προς το διαθέσιμο εξειδικευμένο ιατρικό του προσωπικό και ως προς τα ιατρικά είδη. Ως προς τα μέσα τα λειτουργικά καθημερινής ανάγκης. Φανερή επίσης η προσφορά του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού.
Δρόμοι σκοτεινοί όντως τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί και που συντηρούνται στο νοσοκομείο μας αυτό. Μεγάλη-και κραυγαλέα-η αναβλητικότητα σε διαδικασίες, που αφορούν στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων του. Οι εν λόγω αδυναμίες, προβλήματα, κενά και ελλείψεις, γυρνούν προκλητικά την πλάτη τους στα παντοειδή καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας. Και αποζητούν Φως σε κρυμμένες καλά όψεις του. Επιρρεάζουν ασφαλώς το όλο σύστημα παροχής ποιοτικής και ποσοτικής υγείας στους συμπολίτες μας της κορινθίας. Εμποτίζουν με αρνητικά συμπτώματα το όλο σύστημα υγείας στην τοπική μας κορινθιακή κοινωνία.
Βέβαια, χρονοτριβές, ολιγωρίες, προσκόμματα, τεχνάσματα και σκοπιμότητες στον τομέα της παροχής δημόσιας υγείας, οδηγούν αναπόφευκτα το νου μας σε σκοτεινά, βρώμικα σοκκάκια. Και το κακό είναι, πως και τα πρώτα ακόμη δειλά ίχνη της άνοιξης αργούν να φανούν. Η αυγή καθυστερεί απελπιστικά. Ουδείς δικαιούται όμως να παίζει με την υγεία και με τις ανθρώπινες δυσκολίες, που καθισμένες σε μία πέτρα, αφήνουν να κυλήσουν τα δάκρυα της εγκατάλειψης, της μοναξιάς, του τέλματος.