ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/

Εμπορικά κέντρα Λουτρακίου, Κορίνθου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Νεμέας : Μαγαζιά τους που γνωρίζαμε χρόνια βάζουν λουκέτο. Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, με τα μέλη τους να δουλεύουν ολημερίς, χρησιμοποιώντας και μερικούς υπαλλήλους δηλώνουν πτώχευση. Ανθρωποι μέσης ή μεγάλης ηλικίας, που ο βιολογικός τους κύκλος δεν τους επιτρέπει να ελπίζουν σε μια νέα αρχή, βιώνουν στα στερνά τους την ένδεια. Σε αρκετές περιπτώσεις τα δάνεια, η στέρηση και κυρίως η ανασφάλεια των γηρατειών, τους αναγκάζουν να πωλήσουν και το όνειρο της ζωής τους. Το σπίτι που απέκτησαν, δουλεύοντας επί 10ετίες ! Πριν βάλουν λουκέτο, οι ιδιοκτήτες αγωνίσθηκαν σκληρά για να τα κρατήσουν ανοιχτά αυτά τα μαγαζιά. Δάνεια, απεγνωσμένες εκπτώσεις, απολύσεις εμπίστων επί χρόνια υπαλλήλων δεν άρκεσαν. Ηταν το επάγγελμά τους αυτό το μαγαζί. Ήταν η δουλειά τους και το μόνο οικονομικό τους έσοδο.
Δεκάδες, εκατοντάδες αυτής της μορφής τα δράματα. Καλύπτονται όμως από σιωπή. Πολλά απ τα θύματα αυτά παραμένουν άγνωστα και ανώνυμα. Είναι ανήμπορα να διαμαρτυρηθούν για το δράμα τους. Για την δραματική μείωση της πελατείας τους. Που δεν οφείλεται στους ίδιους. Που έγκειται στη γενική κρίση που βιώνουμε όλοι. Η στρατιά των περικοπών στις αποδοχές μας, περιέστειλε μοιραία και τις δαπάνες μας. Ιδού η πτώχευση των πολιτών. Να η χρεοκοπία του κράτους. Μείωση της κατανάλωσης και περιορισμός των εξόδων εκ μέρους της πλειονότητας των πολιτών, προκάλεσε ασφυξία στην αγορά. Αδιέξοδο στους εμπόρους. Στους μικροεπιχειρηματίες. Σε μια αλυσίδα επαγγελμάτων.
Το χρήμα συσσωρεύθηκε και έγινε βουνό στα χέρια ελαχίστων. Και μένει αδρανές, βουβό, ανεκμετάλλευτο, φύρα, ζημιά, εμπόδιο, πηγή θλίψης και δυστυχίας. Η οικονομία της χώρας δεν θα σωθεί με τις θυσίες των πολλών και την επιτήδεια ουδετερότητα των ολίγων. Θα απαιτήσει ισοτιμία προσφοράς. Το κορυφαίο άρθρο 4 του Συντάγματος, που προβλέπει τη συνεισφορά όλων μας στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τη δύναμη του καθενός, θα ισχύσει άραγε ποτέ ;