ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΡΑΙΑ


Ένα όραμα 80 ετών έγινε πραγματικότητα

Το διήμερο των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΗΡΑΙΑ 2010» πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία.
Η Λίμνη Βουλιαγμένης, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ενίσχυσε την ιστορική της αξία και την μεγάλη πολιτιστική της σημασία
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 16/7 το απόγευμα από το Ηραίον όπου ήταν η αφετηρία του Αγώνα Δίαθλου και η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών εντυπωσιακή.

Νικητές αναδείχτηκαν:
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Κεράμου Ξένια, 2. Χατζηαναστασίου Εμμανουέλλα, 3. Γεωργακοπούλου Δήμητρα
ΠΑΙΔΕΣ:
1. Αγγελόπουλος Διονύσης, 2. Λέκκας Βασίλης, 3. Βασιλειάδης Στυλιανός
ΑΝΤΡΕΣ:
1. Κακούρος Ιωάννης, 2. Κόρρας Νικόλαος, 3. Τοτόμης Σπύρος

Μετά την απονομή, η Φιλαρμονική Περαχώρας, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σ’ ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι με γνωστές μελωδίες. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μουσικούς που κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα τόσο ποιοτικό άκουσμα και να αναδείξουν μια φιλαρμονική ενός μικρού τόπου, του μοναδικού ίσως στην Ελλάδα που διαθέτει ένα τέτοιο σώμα. Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στον καταξιωμένο αρχιμουσικό της Κώστα Ρίζο και στην φιλοπρόοδο μαθήτριά του Δήμητρα Δρίτσα που έκανε την πρώτη της εμφάνιση παίζοντας σόλο τρομπέτα.
Η βραδιά έκλεισε με την περίφημη ιστορική και διαχρονική τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη καθηγητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου. Οι θεατές εντυπωσιάστηκαν από την μουσική επένδυση και τις χορογραφίες του έργου και συγκινήθηκαν από τις συγκλονιστικές ερμηνείες των ηθοποιών. Αλλά και οι συντελεστές της παράστασης, με τη σειρά τους, μαγεύτηκαν από την φυσική ομορφιά του χώρου και εξέφρασαν την άποψη τα «ΗΡΑΙΑ» να γίνουν θεσμός με εθνική διάσταση.
Το Σάββατο 17/7 το πρόγραμμα ξεκίνησε από το πρωί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ, με συμμετοχή 200 περίπου αθλητών από διάφορα σωματεία των Αθηνών. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τα μικρά παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ‘Ελπίδα’ που διεξήγαγαν ένα όμορφο πρωτάθλημα Beach Soccer.
Καθώς η νύχτα απλώθηκε και γαλήνευσε η φύση, οι μελωδίες του Χρήστου Νινιού και Διονύση Καλαφάτη, μαζί με τους Guest Stars Βασίλη Πιερρακέα και Αχιλλέα Γέρου, ομόρφυναν ακόμα περισσότερο τα ήρεμα νερά της λίμνης.
Έτσι τέλειωσε το πρώτο «ΗΡΑΙΑ 2010», με τις ευχές όλων να γίνουν θεσμός και η φήμη τους να σκορπίσει σε όλη την Ελλάδα.