ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΟΙ ... ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
Facebook,
www.steliosmarkellos.gr

Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περήφανα γηρατειά : Αυτά διακήρυττε ο κ.Γ. Παπανδρέου πριν από ένα περίπου χρόνο, σε επίσκεψή του σε ΚΑΠΗ (25.5.09). Σήμερα ΟΜΩΣ κατανοούμε όλοι μας, τι εννοεί ο νυν πρωθυπουργός με τις λέξεις αξιοπρέπεια και σεβασμός. Πως δηλ.αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ την συνέπεια λόγων και έργων.
Στις 18.2.09, το Πασόκ ισχυριζόταν, πως οι πολίτες, απογοητευμένοι και ανήσυχοι, απευθύνονταν στο ΠΑΣΟΚ, και ρωτούσαν, τι θα κάνετε εσείς άραγε, όταν έλθετε στα πράγματα ; Εμείς-έλεγαν-έχουμε σχέδιο. Έχουμε προτάσεις. Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα (18.2.09). Οτι τάχα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα καταργούσε τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που οδηγούσαν σε μείωση των παροχών και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (12.09.09). Σήμερα ; Εννέα μήνες από τις εκλογές, κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στη βάση όσων προβλέπει το Μνημόνιο !
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην αντιπολίτευση, δεσμευόταν για επέκταση του ΕΚΑΣ σε 300.000 επιπλέον άτομα. Μιλούσε για κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ ατομικά. Και 950 ευρώ ανά ζευγάρι αγροτών και ανασφάλιστων υπερηλίκων (Ανδρέας Λοβέρδος, προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης 18.10.09). Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές έλεγαν (Α.Λοβέρδος, υπουργός Απασχόλησης, 26.11.09). Τελικά ; Και τα όρια ηλικίας αυξάνονται. Και οι συντάξεις μειώνονται. Και ελπίδα για το ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνεται. Σε τι άραγε πιστεύουν οι του Πασόκ ; Ταξικό εν τέλει θέμα η διανομή του πλούτου. Κρυφός-φανερός ο θάνατος. Λύχνος, που σκορπά τρεμάμενο φως η ελπίδα. Μακρόσυρτη η γραμμή από πίκρες. Φλόγες ολοκόκκινες λαμπαδιάζουν νου και ψυχή του μεροκαματιάρη. Και όλο ταίζουμε τη φωτιά με ξύλα. Πως άραγε-και από ποιους θα εξαφανιστεί ή θα μειωθεί η φτώχεια του κοσμάκη ;