ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΓΕΡΟΥ ΣΤΟ Ν. ΛΟΗ

Με αφορμή την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Λόη και την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31/6/2010, ο Δημήτρης Γέρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Νίκο Λόη για την παρουσία του στην εκδήλωση ανακοίνωσης της Δημοτικής Κίνησης «Νέος Δήμος - Νέα Εποχή», καθώς και για την προσοχή με την οποία παρακολούθησε την ομιλία μου.
Αδυνατώ να κατανοήσω την ανάγκη που τον ώθησε να ανακοινώσει τους λόγους για τους οποίους παραβρέθηκε και να λάβει τις αποστάσεις του από την κίνηση μας.
Χαίρομαι όμως γιατί τα σημεία της διαφωνίας του επί της ομιλίας μου, επικεντρώνονται σε δύο μεγάλα ζητήματα του Λουτρακίου και με τον τρόπο αυτό ανοίγει η συζήτηση, ενόψει των εκλογών, για δύο βασικές προγραμματικές θέσεις.
Αυτό που έχω να τονίσω, είναι ότι ο τόπος χρειάζεται καινούριες ιδέες και επενδύσεις που δημιουργούν υποδομές, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα. Ο τόπος χρειάζεται αποφάσεις που θα βασίζονται σε σχέδιο και μελέτες και όχι στις κόκκινες γραμμές που θέτει ο ίδιος Νίκος Λόης βασιζόμενος σε αρτηριοσκληρωτική λογική και σε δογματισμούς του παρελθόντος τους οποίους πληρώνουμε σήμερα.
Η διαφωνία του αυτή δίνει το ερέθισμα πρώτα από όλα, στους επαγγελματίες του τουρισμού στην πόλη μας αλλά και σε όλους τους συνδημότες μας να την αξιολογήσουν επί της ουσίας. Και το κάνουν.
Θέλω να ευχηθώ στον Νίκο κάθε επιτυχία στο διάλογο που προτίθεται να ανοίξει για τις «11 θέσεις - όρους» που θα ανακοινώσει και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα έχουν την κατάληξη και την τύχη της συμφωνίας που έκανε ο ίδιος πριν τριάμισι χρόνια με τη Δημοτική Ανανέωση Παρέμβαση Πολιτών".


Η ανακοίνωση του Ν. Λόη, στην οποία αναφέρεται ο Δ. Γέρου, ήταν η εξής:

"Με αφορμή τη σύγχυση που προκάλεσε η παρουσία μου στο γνώριμό μου χώρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου, κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Δημήτρη Γέρου για τη διεκδίκηση του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων με το συνδυασμό «Νέος Δήμος Νέα Εποχή», οφείλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
Ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή του και απλώς πήγα να ακούσω με ενδιαφέρον τον πολιτικό λόγο του, όπως στο μέλλον θα πράξω και για οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο.
Όσοι με γνωρίζουν, θα γνωρίζουν καλά ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές για να συνεργασθώ με τη ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, συμφωνήσαμε σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα θέσεων και έργων, άσχετα αν στο μεγαλύτερο μέρος του ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης αγνόησε τα υπεσχημένα.
Δεν θα ήταν σύμφωνο με τις αρχές και τις αξίες μου να στηριχτώ απλώς και μόνο στην προσωπικότητα ενός υποψηφίου ηγέτη, ενός συνδυασμού και να παραδοθώ άνευ όρων σε αυτόν. Δεν αναζητώ πολιτική στέγη, δεν αναζητώ πολιτική καταξίωση. Μοναδικός μου στόχος, αλλά και σκοπός είναι το συμφέρον του τόπου μου.
Κατά συνέπεια οι θέσεις του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Γέρου για αλλαγή χωροθέτησης της μαρίνας, όταν πλέον έχει γίνει γνωστό ότι με μόνιμο κρηπιδότοιχο μπορεί να προστατευτεί ο Αρχαίος Δίολκος, γεγονός που θα απελευθερώσει την κατασκευή της μαρίνας από το δήθεν εμπόδιο, παραβιάζει την κόκκινη γραμμή για τον τόπο. Επίσης ατυχέστατη ήταν και η θέση του να παραχωρηθεί το ιαματικό νερό σε ιδιώτες. Τέτοιου είδους σκέψεις και προσανατολισμοί είναι πέρα κι έξω από κάθε λογική προστασίας του δημοτικού και δημοσίου συμφέροντος. Συνεπώς οι δύο προαναφερόμενες θέσεις χαρακτηριστικά, είναι πέρα από κάθε σκέψη δική μου.
Παρακαλώ τους πολίτες, να αναμένουν εντός των ημερών τη διακήρυξη των έντεκα θέσεων για την οικολογική στροφή του δήμου μας, προκειμένου να θέσουν οι ίδιοι τον κατάλογο διεκδίκησης των αρχών, θέσεων και έργων από τους υποψήφιους συνδυασμούς.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα είναι δυνατόν να γίνει ένας ουσιαστικός και δημοκρατικός διάλογος.
Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε επιτέλους τι θέλει ο καθένας."