ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

ΚΕΡΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΦΕΓΓΟΥΝ

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
Facebook, http://www.steliosmarkellos.gr/

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών μας. Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας : Ισως βρισκόμαστε στο ανησυχητικό ξεδίπλωμα ενός μισοσκότεινου δρόμου. Πασιφανής η αδικία ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ως προς τα υψηλότατα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας τους. Το όλο και διαμορφούμενο καθεστώς των συντάξεων, θυμίζει παιχνίδισμα του καντηλιού, που του μισοτελειώνει το λάδι. Η εξίσωση των ηλικιακών ορίων με εκείνα των υπόλοιπων εργαζομένων ΟΜΩΣ, θεωρείται επιβεβλημένη. Ο Οργανισμός εχει τη δυνατότητα να στηρίξει μια τέτοια μείωση των ορίων ηλικίας, εν όψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου. Τώρα, που φαίνεται να δύει ο ήλιος.
Από την στιγμή, που ο ΟΓΑ έγινε φορέας κύριας ασφάλισης, κάθε αγρότισσα και αγρότης υποχρεούνται να ασφαλίζονται από το 21ο έτος της ηλικίας τους, και μέχρι τα 65 τους χρόνια. Είναι οι μόνοι από τους συμπολίτες μας πραγματικά, που τους ζητείται να πληρώνουν εισφορές ασφαλιστικές επί 44 ολόκληρα χρόνια συνεχώς ! Την στιγμή, που για όλους τους άλλους, 37 χρόνια εισφορών ή 40, είναι αρκετά για την συνταξιοδότηση, ανεξάρτητα από την ηλικία. Η βαθειά αίσθηση εγκατάλειψης της αγροτιάς, θέτει ευθέως σε δοκιμασία αντοχές και αξιοπρέπεια φτωχών συνανθρώπων μας. Η πληβειοποίηση των πληθυσμών εχει κάπου τέλος. Η μάχη της ύλης κατά του πνεύματος δεν είναι πάντοτε νικηφόρα.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, από τον αγροτόκοσμο, ζητείται πλέον επίμονα, συγκροτημένα, αλλά και επιτακτικά ένα καθεστώς ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μπορούν οι αγρότες μας να συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών. Οι αγρότισσες δε, να συνταξιοδοτούνται στα 60 τους χρόνια. Επιπλέον, ζητείται λογικά από τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΟΓΑ με τρία και άνω τέκνα, να τυγχάνουν ίσης συνταξιοδοτικής μεταχείρισης με τις ασφαλισμένες γυναίκες όλων των άλλων ταμείων.