ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ




Για τα σημερινά γεγονότα με τον τραγικό απολογισμό, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η σημερινή έκρηξη μη βίαιης οργής απέναντι στο πολιτικό σύστημα, σκιάζεται από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν με τραγικό τρόπο. Το να καίγονται άνθρωποι ζωντανοί, δε μπορεί να θεωρηθεί παράπλευρη απώλεια, ούτε αμφισβήτηση κανενός συστήματος. Οδηγεί απλά σε μια κοινωνία που τρώει η ίδια τις σάρκες της και που αδυνατεί να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.
Η απόρριψη των μέτρων από την κοινωνία, που φάνηκε σήμερα καθαρά, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για εναλλακτική πρόταση διεξόδου και για λογοδοσία όλου του πολιτικού συστήματος..
Πέρα από τα ερωτήματα για τα μέτρα πυρασφάλειας στο μοιραίο κτίριο, για τους λόγους που το συγκεκριμένο κατάστημα είχε μείνει ανοικτό, για το ποιος κερδίζει από τον εμπρησμό των στοιχείων για τα σοβαρά φορολογικά εγκλήματα, νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε και πάλι ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη, πάνω από το Δ.Ν.Τ, πάνω από την τυφλή βίαιη εκτόνωση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους των θυμάτων».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων