ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!




Σχετικά με το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, το οποίο παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε απλά ελληνικά, οι κυβερνητικές εξαγγελίες αποτελούν περιορισμένη «επιλεκτική πτώχευση» του κράτους απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων. Για μας οι ευθύνες, τόσο για τα παλιότερα αποθεματικά που είχαν εξανεμιστεί στο βωμό της άγριας ανάπτυξης, όσο και για τη συνεχιζόμενη αιμορραγία πόρων των Ταμείων, αποτελούν άτυπο δημόσιο χρέος προς την κοινωνία, που δεν επιδέχεται παραγραφή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε όμως λόγους να ανησυχούμε και για πράγματα που δε φαίνεται να ανησυχούν άλλους: Μας ανησυχεί που την τελευταία δεκαετία το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε πολύ λιγότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μας ανησυχεί που η προσπάθεια είναι να εξαλειφθούν οι συντάξεις για βαρέα και ανθυγιεινά παρά οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Ως πρώτο λοιπόν σχόλιο τονίζουμε ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα έπρεπε να ξεκινήσουν με την αναζήτηση τρόπων που θα θωρακίσουν τα Ταμεία απέναντι στην εισφοροδιαφυγή, με παράλληλη ενθάρρυνση και της απασχόλησης».