ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΛΟΥΤΟΥ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
http://www.steliosmarkellos.gr/

Βιολογική γεωργία στην Κορινθία μας : Όπου θεός, εκεί και η ζωή. Και κάθε μεγαλείο της φύσης. Ιδιαίτερη η άνθιση των βιολογικών προιόντων στο τόπο μας. Συνεπής, σοβαρή η υλοποίηση προγραμμάτων επιδότησης του κλάδου. Ο αριθμός των παραγωγών μας βιολογικών προιόντων, γεωργικών και κτηνοτροφικών, αυξάνει συνεχώς. Στις ΄μέρες μας, αγγίζει τις 25.000 χιλ. ! Μέσα από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΄΄Αλ.Μπαλτατζής΄΄, δίδονται σοβαρά κίνητρα σε πολλούς αγρότες μας, να στρέφονται από την συμβατική, στην βιολογική γεωργία.
Παρόλα αυτά ΟΜΩΣ, και αυτός ο κλάδος είναι γεμάτος απορίες. Ο πόνος του απλώνεται και αποτυπώνεται στην καθημερινότητα. Πλήττεται από χρόνιες αδυναμίες η βιολογική καλλιέργεια. Από την έλλειψη δηλ.δικτύων προώθησης και διανομής των προιόντων της. Από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή της επιδότησης στους βιοκαλλιεργητές μας (οι δικαιούχοι δεν έχουν πάρει ακόμα τα λεφτά τους για το 2008 ! ). Από την κατάργηση του ΄΄ποιοτικού παρακρατήματος΄΄, που δικαιούνται ελαιοιπαραγωγοί και βιοκαλλιεργητές. Από τις αποζημιώσεις βιοκαλλιεργητών, που επλήγησαν από τις πυρκαιές του 2007. Από τον μεγάλο αριθμό καλλιεργητών μας βιολογικής ελιάς, που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο, διπλάσιο της στρεμματικής ενίσχυσης των καμμένων εκτάσεων, λόγω καθυστέρησης τάχα υποβολής δήλωσης.
Τραγική, προκλητική, εξωφρενική ΣΥΝΕΠΩΣ η αδιαφορία των εχόντων για τους μη έχοντες αγρότες μας. Κλειστόκαρδη η συμπεριφορά των κατεχόντων. Χαμένη η αρχοντιά τους μπροστά στα κοπάδια των ανέργων-χωρίς απασχόληση νέων μας. Εμφανής η δράση τους πολλές φορές ως αγέλης λύκων, που ορμούν να κατασπαράξουν περιουσίες ολόκληρες. Υπαρκή η απέραντη, νηστική κουρελαρία φτωχών συμπολιτών μας, που ζητούν να απλωθεί ένα χέρι στοργικό στη δυστυχία τους. Να κλείσει ή να περιοριστεί το χάσμα πλουσίων κι φτωχών δίπλα μας. Kοντά μας. Αντίκρυ μας. Aυτό άραγε δεν λέει ο γνήσιος χριστιανικός ιδεαλισμός μας ;