ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΙΣΩΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ






Τώρα επαναφορά της νομιμότητας σε όλες τις παραλίες

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, αλλά και όλες οι παραλίες της χώρας, πρέπει να είναι ανοιχτές στην ελεύθερη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, πρόσβαση των πολιτών.

Στο πνεύμα αυτό θεωρούμε ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση τη χθεσινή κατεδάφιση του παλιού κέντρου διασκέδασης «Φαντασία» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Πρόκειται μάλιστα για κτίσμα που κατεδαφίζεται για… δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη απόπειρα είχε αποτύχει! Ίσως οι χθεσινές παρουσίες του πρωθυπουργού και της υπουργού Περιβάλλοντος στις εργασίες κατεδάφισης να έφεραν γούρι.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι, πάντως, να προχωρήσει συνολικά η απελευθέρωση των ακτών. Η χθεσινή κατεδάφιση ήταν μια σχετικά «εύκολη» περίπτωση, καθώς το κτίσμα ήταν από χρόνια εγκαταλειμμένο και κανείς δεν αμφισβητούσε το δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης. Ελπίζουμε λοιπόν η κυβέρνηση να φανεί το ίδιο αποτελεσματική και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ισχυρά αντίθετα συμφέροντα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η χθεσινή κίνηση δεν είχε μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης και συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης, συλλογικά αγαθά όπως ελεύθερες και καθαρές ακτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

(απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων της 13/5)