ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: loutrakitv@gmail.com

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ!

του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
www.steliosmarkellos.gr


Κορινθιακός μας κόλπος : Σημαντικότατος φυσικός πόρος και κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη όλων των γύρο μας νομών, που περιβρέχονται από αυτόν. Δυστυχώς, η ανθρώπινη δραστηριότητα εξακολουθεί, αγνοώντας τις συνεχείς, σαφέστατες ενδείξεις, να σιγοτρώει, να καταστρέφει τον πολυειδή πλούτο αυτού του θαλασσίου μας χώρου. Σοβαρότατους πλέον κινδύνους διατρέχει ο κορινθιακός μας, από την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο.
Η συνεχιζόμενη ακώλυτα και χωρίς αιδώ εναπόθεση της, κατά την διαδικασία παραγωγής αλουμινίου από βωξίτη, κόκκινης λεγόμενης λάσπης στον κορινθιακό μας θαλάσσιο πυθμένα, δοκιμάζει την αντοχή των πλέον σκληρών μας συναισθημάτων. Η δραστηριότητα συγκεκριμένης βιομηχανίας, απ την οποία προκύπτουν 1,06 τόνοι κόκκινης λάσπης ανά τόνο παραγομένου αλουμινίου, έρχεται καθημερινά σε επαφή με τις αιχμηρές γωνίες της ίδιας μας της ζωής. Έρευνες επιστημονικές έχουν αποδείξει, πως ένα μεγάλο κομμάτι του πυθμένα στον κορινθιακό μας κόλπο (περίπου 300 km2 !), έχει κυριολεκτικά καλυφθεί από αυτή την περίφημη πλέον κόκκινη λάσπη. Παράλληλα, έχει από τις χρόνιες συσσωρεύσεις, δημιουργηθεί και ένα ολόκληρο βουνό από αυτή τη λάσπη, ύψους 30 m ! Πρόσφατες έρευνες του Πανεπιστημίου Πατρών, έδειξαν, πως η εν λόγω λάσπη, είναι εμπλουτισμένη και με ραδιενεργά στοιχεία Ουρανίου, Ραδίου και Θορίου ! Οι ανιχνευόμενες δε τιμές, είναι 16 φορές για το Ουράνιο και 7 φορές για το Ράδιο υψηλότερες από τις μέσες παγκόσμιες τιμές !
Άραγε, η Πολιτεία είναι ικανοποιημένη και σε πιο βαθμό από τέτοιου είδους σκανδαλώδη, άκρως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία φαινόμενα ; Οι εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, που ΄΄παράγει΄΄ και την κόκκινη λάσπη, σε ποιο βαθμό άραγε τηρούν τις του μέσου ανθρώπου, προδιαγραφές ;